Silmälasit Netistä Edullisesti

On hyvä syy sille, miksi monet suomalaiset ostavat nyykään silmälasit netistä, eivätkä mene ostamaan niitä optikoilta kuten ennen vanhaan oli tapana.

Sen lisäksi että netistä ostaminen on niin helppoa, on se yleensä myös halvempaakin.

Osta siis sinäkin silmälasisi netistä vaikka jo tänään. Nämä seuraavat nettikaupat ovat suosikkejamme, sillä niissä on yleensä parhaat tarjoukset, hyvät toimitusehdot ja toimiva palvelu.​

Lasit optikolta vai netistä?

Silmälaseja ostettaessa on monesti se asia, että ihmiset ovat melko epävarmoja niitä ostaessaan. Tämän takia moni meneekin aina sinne samalle tutulle optikolle, ja moni ei oikein tiedä, olisiko heistä siihen, että he ostaisivat silmälasinsä verkosta.

Oikeasti lasien tilaaminen verkosta on helpompaa kuin moni luulee. Se kuinka helppoa se on riippuu kuitenkin parista seikasta, joita tarkastellaankin kohta.

silmälasit netistä

On vain niin monia syitä, miksi ne silmälasit kannattaa tilata sieltä netistä. Vaikka se voi aluksi hieman jännittää, ohjeittemme avulla onnistut varmasti, ja vaikka kaikki menisikin pieleen, kun lasit on tilattu netistä, saa ne palauttaa ilman ongelmia 14 - 90 päivän aikana ilman selittelyjä ja kustannuksia.

Riski lasien ostamisessa on siis olematon.​

Suurin syy miksi netti on niin hyvä silmälasienkin ostamiseen on sama kuin monessa muussa asiassa, eli edullisin hinta mitä tarjolla on.

Se miksi halvat silmälasit löytyvät yleensä juuri verkosta johtuu paristakin merkittävästä seikasta.

  1. Nettikaupat joutuvat kilpailemaan kovemmin kuin optikot ja muut kaupat, varsinkin pienillä paikkakunnilla. Siinä missä se lähikauppa kilpailee ehkä 1 tai kahden kaupan kanssa, netissä joutuu kilpailemaan koko Euroopan kesken. Ja kuten yleensä asia on, kilpailu laskee hintaa ja parantaa palvelun laatua. Niin myös nyt.
  2. Koska netissä on nykyään monia silmälasikauppoja, tarkoittaa se myös sitä että erilaisia alennuksia ja muita tarjouksia on koko ajan tarjolla, ja niiden tarjonta ja suuruudet vaihtelevat kauppojen kesken. Vaikka siis haluamasi lasit eivät olisikaan tarjouksessa jossakin kaupassa, voivat ne olla kovass tarjouksessa siinä toisessa.
  3. Netin kautta on todella nopeaa ja helppoa vertailla eri kauppojen hintoja, jonka takia halvimman dilin löytäminen onnistuu paljon helpommin kuin ajamalla ympäri kaupunkia, yrittäen muistaa mielessään mitä ne lasit siellä edellisessä kaupassa oikein maksoi.​

Ja nämä seikat olivat vaan miksi lasit ovat netissä halvemmat. On kuitenkin muitakin syitä ostaa silmälasit netistä, kuten mm.

  • Sinun ei tarvitse lähteä ulos kaupoille, vaan voit tehdä tilauksesi jopa minuuteissa netin kautta, jos tiedät mitä haluat.
  • Valikoima on netissä paljon laajempi, jonka takia jokaiselle löytyy varmasti itseään miellyttävät silmälasit.
  • Netin kautta tilatessa saat palautusoikeuden, jota ei useimmilta optikoilta saa.

On kuitenkin yksi seikka, jonka takia moni vielä erityisesti sinne optikolle menee, nimittäin ilmainen näöntarkastus ja lasien mittaaminen.

Se että netistä ostettaessa joutuu joskus hieman itse mittailemaan onkin selvin huono puoli optikkoon verrattuna.

Mitä kauemmin on edellistä mittauksesta ja näöntarkastuksesta, sitä suurempi tarve yleensä on tehdä uudet mittaukset.

Onneksi monet mitat kuten pupillien etäisyys tai nenän leveys eivät yleensä juuri muutu, joten jos ne on kerran mitattu, ja kasvoissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia, voi niihin aikaisempiin mittauksiin yleensä luottaa.

Mahdollista on tietenkin käydä mittauttamassa näkönsä optikolla, ja tilata sitten silmälasit netistä.

Tai sitten jos näkö on samanlainen kuin viime mittauksella, niin on hyvin helppo kyllä tilata silmälasit samoilla arvoilla, kunhan se resepti on tallella.

Vaikka tämä mittausasia on välillä isompikin ongelma, kuten ensimmäisiä silmälaseja ostettaessa, ei se kuitenkaan ole monesti niin suuri kynnys kuin ihmiset pelkäävät.

Tämän artikkelin onkin tarkoitus auttaa sinua tilaamaan lasisi netistä, teit sitä sitten ensimmäistä kertaa tai vaikka olisit jo kokenut tilaaja.​

Kuinka tilata silmälasit netistä?

Ihmisiä on kahdenlaisia. Toiset tilaavat uudet silmälasti vasta kun edelliset ovat aivan rikkinäiset, kun taas toiset ostavat useampia laseja ja heille tärkeää on niiden tyyli ja ulkomuoto.

Yleensä ajatus uusien lasien ostamisesta lähtee liikkeelle jostain tarpeesta, oli se sitten muuttaa tyyliään tai hankkia uudet silmälasit rikkimenneiden tilalle. Oli syy mikä tahansa, tilausprosessi seuraa yleensä aika hyvin tätä reittiä​

Tärkeintä on aluksi selvittää ne äskön puhutut mitat. Jos koet että silmälasireseptin tiedot ovat vielä ajankohtaiset, on tämä prosessi todella helppo. Silloin vain nappaat tämän määräyksen esille, ja otat sen vierellesi kun alat laseja tilata. Lisää tietoa tästä löydät mm. osoitteesta Lasitnetistä.fi

Jos kuitenkin tarvitset uudet mitat, on muutama vaihtoehto kuinka ne voi saada.

Silmälasien mitat ja niiden mittaus​

Tärkein mitta on tietenkin linssien vahvuus ja korjauskerroin. Tämä on yleensä myös se mitta, joka helpoiten muuttuu ihmisen vanhetessa.

Monet ihmiset ostavat uudet silmälasit vasta sitten, kun näkökyky on heikentynyt sen verran, että vanhoilla ei tahdo oikein enään nähdä kunnolla. Toisaalta joillakin näkö ei niin heikkene, tai he ostavat laseja niin usein, että vanhat mittaukset ovat vielä tarkat.

Näköä ei oikein voi mitata itse, vaan se vaatii näöntarkastusta. Näitä saa onneksi nykyään edullisesti tai ilmaiseksikin monesta paikasta, joten hinnaltaan tämä prosessi ei ole vaikea. Se vaan vaatii kyllä vielä fyysisen läsnäolon, joten jos koet että näkösi on heikompi tai erilainen kuin viime mittauksen aikana, kannattaa lasien ostamisprosessi aloittaa aina ajankohtaisella mittauksella.

Mikäli käyt tälläisessä mittauksessa, saat yleensä kaupan päälle kaikki muutkin tarvittavat mitat, jolloin lasien ostaminen on hyvin helppoa.

Tämän takia seuraavia mittauksia ei tarvitsekkaan kovin usein itse tehdä, mutta koska joku niitä saattaa tarvita, annamme ohjeet niihinkin.​

Pupillien mittaus

Ehkä seuraavaksi tärkein mittatulos linssien vahvuuden lisäksi on pupillien etäisyys toisistaan.

Silmälasit on suunniteltu siten, että linssien keskikohta osuisi aivan pupillin kohdalle kummallakin silmällä. Jotta tämä onnistuu, tarvitsee tietää pupillien etäisyys toisistaan.

Yksin tätä on todella vaikea mitata, koska yrittäessä nähdä mittatulosta myös pupillit yleensä liikkuvat. Senpä takia olisikin hyvä pyytää kumppani tai kaveri tätä mittaamaan, jolloin on helpompi saada tarkka tulos.​

Mittaaminen tapahtuu sitten niin, että katsot suoraan eteenpäin, samalla kun toinen mittaa kuinka kaukana pupillisi ovat toisistaan.

Tämä etäisyys on yleensä noin 54 - 68 milliä, joten jos mittaustulos tästä paljon heittää, kannattaa se mitata varmuuden vuoksi uudestaan.

Optikot voivat myös tämän sinulta mitata, jos ei huvita yrittää sitä itse, tai pyytää kaveria auttamaan. Lisäksi jos sinulla on jo silmälasiresepti, sieltä yleensä löydät myös tämän etäisyyden.

Pupillien etäisyys toisistaan harvemmin muuttuu, joten sitä ei yleensä tarvitse kovin usein mitata.​

Silmälasien koko

Silmälasien koon arvioinnissa tärkeintä ovat seuraaavat 3 eri mittaa:

  • Silmien koko = kertoo kuinka leveät linssit laseissa on.
  • Ohimon leveys = Liian kapeat lasit puristavat ohimolta, kun taas liian leveät eivät tahdo pysyä päässä.
  • Ohimon suuruus = kertoo kuinka pitkät sangat silmälaseissa on.
  • Nenän leveys = Mitta, jotta saadaan lasit pysymään tukevasti nenällä. Toisaalta mitta, kuinka paljon väliä linssien välillä on.