pyöreät silmälasit

Pyöreät Silmälasit

Pyöreät silmälasit ovat eräitä suosituimpia nykyään ja jo monen vuoden ajan. Ja kuten vuoden 2017 silmälasimuotia käsitelleessä artikkelissa kerroimme, ei niiden suosio ole osoittamassa hiljentymisen merkkejä.

Ja miksipä se olisi, sillä pyö​reiden silmälasien suurena etuna voidaan pitää sitä, että ne näyttävät hyvältä lähes päässä kuin päässä. Niiden muoto tuokin monesti esiin monien kasvojen parhaita puolia, ja samalla hieman piilottaen niitä heikompia. Ehkä enemmän kuin mikään muu silmälasien muoto, pyöreys sopii suurimmalle osalle ihmisistä.

Pyöreillä silmälaseissa voidaan kuitenkin tarkoittaa hieman eri asioita, jonka takia onkin hyvä olla tarkkana mistä oikein puhutaan. Osa tarkoittaa tällä termillä silmälaseija, joiden linssit ovat täydellisen pyöreät eli ns. ympyrät. Kuitenkin monesti näihin laseihin lasketaan myös muut silmälasit, joissa linssien pääasiallinen muoto on pyöreä, eikä olla aivan niin tarkkoja. Myös tässä artikkelissa paneudumme enemmän tuohon jälkimmäiseen tulkintaan.

Pyöreiden silmälasien hankinta​

Pyöreät silmälasit ovat siis tavallaan pääkategoria, jonka alle kuuluu monia erilaisia mallistoja.

Kuten tässä artikkelissa jo kerromme, mielestämme nykyään on järkevintä tilata silmälasit netistä. Nettikaupat ovat kehittyneet paljon, ja niiden hinnat ja tarjonta ovat nykyään selvästi paremmat kuin mitä optikolta voi saada.​ Lisäksi netissä on paljon hyviä tarjouksia, ja varsinkin vähemmän näitä suomalaisille kaupoille kuuluvia monimutkaisia ja vaikeasti tulkittavia silmälasitarjouksia.

Sen takia olit sitten hankkimassa millaiset silmälasit tahansa, suosittelemme nykyään kääntymään netin puoleen.

Millaiset lasit sitten hankkisi​

Valikoimaa voi ajoittain tuntua olevan jopa liikaakin, sillä joskus voi olla vaikea tehdä päätöksiä, jos tarjolla on liian monta vaihtoehtoa. Ja kun katselee pyöreitä silmälaseja, sitä valíkoimaa oikeasti on ihan tuhottomasti.

Ja vaikka olemassa on monenlaisia ohjeita siihen, minkälaiset silmälasit sopivat millaisille kasvoille, niin ne eivät useinkaan ole kauhean tarkkoja. Ne eivät nimittäin ota huomioon kasvojen yksilöllisiä piirteitä, kuten nenän muotoa tai kokoa, silmien etäisyyttä toisistaan ja monia muita pieniä seikkoja. Ne keskittyvät vain kasvojen yleismuotoon, joka ei monestikkaan kerro mitkä lasit ovat loppujen lopuksi parhaat. Jokaisella meillä on kasvoilla heikommat ja paremmat kohdat, joiden takia suoraan ohjeiden noudattaminen ei aina toimi.

Osittain tätä ratkaisemaan monet nettikaupat ovat tuoneet tarjolla monia näppäriä ominaisuuksia. Esimerkiksi Mister Spexissä voi käyttää webbikameraansa ja sitä kautta ikään kuin sovittaa laseja virtuaalisesti kotoa käsin.

Toisissa kaupoissa taas on laitettu lasit virtuaalisten mallien päälle, jolloin voi saada paremman kuvan miltä ne erilaisilla kasvoilla näyttävät

Netin kautta tilatessa on kuitenkin myös se erittäin hyvä puoli, että ne lasit saa palauttaa ilmaiseksi jos ne eivät sitten kuitenkaan miellytä. Tätä myöten sellaista perinteistä riskiä ei ole, vaan jos tulee katumapäälle, saa silmälasit lähettää takaisin paluupostissa ilman ongelmia.​

Tämän takia suosittelenkin vahvasti ainakin katsastamaan netin pyöreiden silmälasien valikoima, josko sieltä löytyisi helposti sopivat lasit päähän. Se ei vie paljoa aikaa eikä vaivaa, varsinkin kun sen voi nykyään tehdä vaikka kännykän kautta matkalla.​

Leave a Comment: