aurinkolasit vahvuuksilla

Aurinkolasit Vahvuuksilla

Aurinkolasit ovat kesäisin ja myöskin talvisin tärkeät silmiä suojaavat varusteet, jotka tekevät samalla ulkonaolemisesta kirkkaalla säällä selvästi mukavampaa.

Ongelmana monilla silmälaseja käyttävillä on kuitenkin se, että heille kynnys siirtyä silmälaseista aurinkolaseihin voi olla niin suuri, että ne aurinkolasit kaivetaan esille vasta kun ollaan siellä ulkona pidempiä aikoja. Kuitenkin silmien terveyden kannalta ja mukavuudenkin kannalta, olisi parempi jos ne vedettäisiin päähän myös ollessa ulkona vain vähemmän aikaa.

Monilla silmälaseja käyttävillä on kuitenkin hyvin näkökykyyn mitoitetut silmälasit, mutta aurinkolasien kanssa asiat voivat olla toisin. On ihmisiä, joilta ei löydy lainkaan aurinkolaseja vahvuuksilla, tai sitten ne on voitu hankkia aikana, jolloin näkö oli eri luokkaa kuin nykyään.

On muutamia eri tapoja suojata silmiään kirkkaalta auringonvalolta, joista mielestämme aurinkolasit vahvuuksilla on lähes aina ehdottomasti se mukavin keino. Varsinkin nykyään kun ne eivät enään edes maksa niin paljoa.

Mutta mitä vaihtoehtoja meillä sitten on?

Piilolinssit + aurinkolasit​

Osa ihmisistä siirtyy kesäisin käyttämään piilareita, tai jos he muutenkin käyttävät niitä, niin silloin aurinkolasien hankinta on helpompaa. Tällöin voi nimittäin laittaa päähänsä mitkä tahansa "normaalit aurinkolasit", sillä piilarit itsessään korjaavat taustalla jo näköä.

Piilarien kanssa kannattaa kuitenkin myöskin varmistaa, että aurinkolasien linssit ovat oikeasti UV-säteilltä suojaavat. Näin ei nimittäin yleensä ole edullisissa markettilaseissa, joissa linssit ovat lähinnä vain tummennetut, eivät säteitä estävät.

Irroitettavat linssit​

Varsinkin ennen vanhaan oli enemmän tapana hankkia silmälaseihin kiinnittyvät erilliset auringolta suojaavat linssit, jotka sitten vain liitettiin lasien päälle kun mentiin aurinkoon.

Nykyäänkin näitä on tarjolla jos vain haluaa, mutta niitä näkee kyllä selvästi vähemmän kuin joskus on ollut, ja lähinnä hieman iäkkäämmillä ihmisillä.

Tämä on helppo keino siinä mielessä, että mukana ei tarvitse kuljettaa erillisiä toisia aurinkolaseja. Toisaalta joillakin voi olla vaikeuksia pitää tallessa pieniä ja helposti hukkuvia linssejäkin.

Aurinkolasit vahvuuksilla​

Aurinkolasit voimakkuuksilla tarkoittavat siis ihan täysimittaisia aurinkolaseja, joiden linssit ovat omilla voimakkuuksilla.

Moni voi pelätä että nämä olisivat kovin kalliita, mutta edullisimmillaan tälläiset lasit voivat kuitenkin lähteä melko pienelläkin lisähinnalla, varsinkin kun hankitaan muutenkin hieman paremmat aurinkolasit. Ja linssit kannattaa muutenkin hankkia hieman parempilaatuisina, sillä muuten ne eivät ehkä suojaa silmää UV:lta niin hyvin kuin voisi toivoa.

Tämä on se vaihtoehto mitä itse suosittelen. Hanki hieman laadukkaammat aurinkolasit voimakkuuksilla, ja pidä niistä sitten hyvää huolta. Voit käyttää niitä monen vuoden ajan, ja ne ovat laadukkas, tyylikkäs ja mukava​ keino suojata silmiään auringonpaisteessa, ja samalla nähdä vielä hyvin ympärilleen.

Aurinkolaseja saa nykyään tilattua todella hyvin netistä, ja tässä muutamia suomalaisten suosimia nettikauppoja, joissa monesti on parhaat hinnat ja valikoimat. Olen itsekkin käyttänyt näitä kauppoja, ja hyvin on toiminut!​

Leave a Comment: